Despre mămicie si carieră

Crina Oniscu

Career Coach

Aveai un job decent.  Colegii erau ok, munca așa și așa, banii rezonabili. Nu te dădea nimic pe spate, de bine de rău îți plătea facturile la sfârșitul lunii. Visai în secret la altceva. O carieră care să te încânte, de care să fii mândră, care să îți aducă mai mult decât un salariu. N-ai făcut însă nimic.

Până când, BAM, ai devenit mamă și viața ta s-a schimbat cum nu credeai că e omenește posibil.   După primele luni de nopți nedormite, din care oricum nu îți mai amintești mare lucru, ți-ai dat seama că te-ai schimbat profund și îți dorești altceva de la viață. Vrei mai mult echilibru și un job care să îți permită să fii prezentă în viața copilului tău, fizic și psihic. Fiind departe de muncă, ai putut să privești lucrurile detașat și ți-ai dat seama că nu vrei să continui ca până acum.

Simți cu toată ființa ta că îi oferi copilului tău un model negativ de carieră – ai un job care te consumă și nu te pasionează, pe care îl păstrezi pentru că e călduț și îți plătește facturile lună de lună.

Începi să îți pui  întrebări – ce te pasionează, la ce altceva te pricepi, cum arată piața muncii,  ai sau nu stofă de antreprenor? Nu vezi nicio cale să îți schimbi cariera fără să renunți la confortul financiar așa că te blochezi din nou.

Și care e totuși soluția?

Vezi cele mai recente articole