Crina Oniscu

Povestea mea

Cum eu, Crina, mi-am găsit calea și cum ea te include pe tine.

Visam în secret la o carieră care să mă entuziasmeze.

Eram nefericită cu jobul meu. Munceam mult și îmi consumam toată energia într-un loc unde nu îmi vedeam viitorul. Eram prea ocupată să muncesc pentru visele altora, fără să mă gândesc ce îmi doresc de fapt eu. Avem mintea atât de ocupată, încât nu apucam sa fac un pas în spate și să mă întreb unde a dispărut pasiunea. Mă tot întrebam cum am ajuns unde sunt și câte din deciziile luate au fost ale mele și de câte ori m-am lăsat dusă de val.

 

Mi-am dat seama că nu pot continua așa la nesfârșit. Eram epuizată și nu reușeam să mă bucur de familia mea cum ar fi meritat.  Visam în secret la o carieră care să mă entuziasmeze și în niciun caz nu mă vedeam ieșind la pensie din jobul pe care eram.

 

Am început să caut – îmi doream o schimbare în carieră, nu mi-era însă foarte clar în ce direcție să merg. Am citit mult, am făcut diferite cursuri, am completat o mulțime de teste pentru a-mi descoperi valorile, pasiunile, vocația. Am lucrat cu un consilier în carieră care m-a ajutat să găsesc răspunsuri la frământările mele. 

 

Mi-am dat seama că mă împlinește cel mai mult să lucrez cu oamenii și să îi ajut. Am avut un moment care mi-a schimbat complet viața când am descoperit jobul de Consilier în carieră și mi-am dat seama că acesta este drumul la care visam.


Mi-am luat certificarea și am început să lucrez cu oameni care erau nefericiți la job sau își doreau mai mult de la cariera lor. Pas cu pas, întâlnire cu întâlnire, descopeream împreună cu cei consiliați cum toate piesele se așează ca într-un puzzle și formează imaginea clară a carierei ideale pentru ei. După terminarea procesului, fiecare din ei a rămas cu un plan concret de acțiune, care să îi aducă mai aproape de visul lor, chiar de a doua zi.

"Cam așa am ajuns eu să lucrez pentru visul meu, nu pentru al altcuiva. Și să îi ajut pe cei din jur să-și găsească un drum care să îi împlinească."

Crina, Career Counselor & Coach

Vezi cele mai recente articole